Hanovi Engineering Logo
Prunusstraat 20
4043 NV Opheusden
T: 0488-745005
E: info@hanovi.nl
Ons ontwerp is uw kracht!

Re-design nieuwe lijn sloop- en sorteergrijpers


Productbeschrijving:
Een sloop- en sorteergrijper wordt ingezet  bij werkzaamheden in de sloop-en recyclebranche. Deze kan gemonteerd  worden aan de giek van een graafmachine d.m.v. een connector of snelwisselsysteem. De grijper(klem)- en rotatiebeweging worden aangedreven d.m.v. het hydraulisch systeem van de graafmachine.

Projectverloop:
Aanleiding;
Door de jaren heen is de modellenrange van de sloop- en sorteergrijpers gegroeid door nieuwe ontwikkelingen en bedrijfsovernames tot een complete serie van oplopende inhoud en machine-klasse. Hierdoor zijn er echter ook diverse verschillende modellen en uitvoeringen ontstaan.
Opdracht;
Aan Hanovi Engineering is de opdracht gegeven om in nauwe samenwerking met de eigen engineeringsafdeling van de klant, het concept van de sorteergrijper te optimaliseren en eenheid in de modellenrange te realiseren. Sleutelwoorden hierbij zijn: krachtige prestaties, robuuste uitvoering, hoge kwaliteit en duurzaamheid.
Uitvoering;
Het gehele concept van de sorteergrijper is opnieuw geanalyseerd. Er zijn uitgebreide krachten- en sterkteberekeningen uitgevoerd. Door een principiële wijziging van de constructie is er een symmetrisch krachtenverloop in de constructie gerealiseerd, hetwelk heeft geresulteerd in verlaging van de optredende inwendige krachten.
De sluitkracht van de schalen en het koppel van de rotatiebeweging zijn hierbij toegenomen!

Vervolgens is het re-design ontwerp doorgevoerd bij 4 modellen van verschillende inhoud en machineklasse. Al deze nieuwe modellen hebben nu dezelfde robuuste uitstraling, de hoge kwaliteit en de krachtige prestaties.
Voor al deze modellen heeft Hanovi Engineering ook een compleet tekeningenpakket vervaardigd, bestaande uit gedetailleerde tekeningen voor de productie en de montage van de sloop- en sorteergrijpers. 

Klik op een afbeelding voor de vergrootte weergave.

  • Schalen gesloten
  • Schalen gesloten
  • Schalen half geopend
  • Schalen half geopend
  • Schalen geopend
  • Schalen geopend